Scientific Research and Education in the Air Force (AFASES 2018) este evenimentul care marchează împlinirea a 20 de ani de cercetare științifică la nivel înalt în Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”. Organizat la Brașov, în perioada 22-27 mai 2018, la sediul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”. Str. Mihai Viteazu nr.160, sub egida Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Educației Naționale, Colegiului Psihologilor din România, în parteneriat cu Academia Forțelor Armate „Gl. M.R. Stefanik” din Liptovsky Mikulas, Slovacia, Universitatea Transilvania din Brașov, Inspectoratul Școlar Județean, în colaborare cu Universitățile din București, Iași, Cluj, Constanța, Sibiu, Primăria Municipului Brașov, Consiliul Județean Brașov, Aeroclubul Teritorial Brașov și alte instituții (Institutul de Științe al Educației, Centre de consiliere și orientare în carieră, Asociații profesionale, Cabinete de psihologie, Centre Județene de Resurse și Asistență Educațională, Licee, Școli, Grădinițe) în anul Centenarului Marii Uniri, implicit anul alianțelor, evenimentul promovează atât imaginea Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” ca furnizor de resurse umane înalt calificate cât și rezultatele cercetării specialiștilor din diverse domenii, printr-o serie de activități interactive (susținere de lucrări științifice, workshopuri, schimburi de experiență, parteneriate, vizite, concert, expoziție, târg de știință și tehnică, show aerian).

Deschiderea oficială și sesiunea plenară vor avea loc marți, 22 mai 2018, începând cu orele 10.00, în Aula Academiei. Susținerea lucrărilor științifice pe secțiunile paralele: Security, Strategy, Geopolitics & Cyber Defence; Engineering Sciences; Applied Mathematics. Computer Sciences și Management & Socio-Humanities și workshopurile creditate de Ministerul Educației Naționale și Colegiul Psihologilor din România se vor desfășura în perioada 22-23 mai 2018. Concertul Filarmonicii Brașov și al Fanfarei Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, oferit publicului larg, va începe miercuri, 23 mai 2018, la ora 18.00, în Piața Sfatului din Brașov. Expoziția și târgul de tehnică și echipamente aeriene Brașov fAir, organizate cu sprijinul Aeroclubului Teritorial Brașov „Iosif Șilimon” şi al Consiliului Judeţean Braşov, se vor desfășura în intervalul 25-27 mai 2018 (deschiderea oficială în 25 mai, ora 10.00, în fața cortului destinat expoziției) în incinta Aerodromului Ghimbav. Vor participa peste 20 de firme specializate din țară și străinătate. Vor avea loc lansări de carte, concursuri și demonstrații de aeromodelism. Show-ul aerian va începe în 26 mai, ora 10.00, pe Aerodromul Ghimbav. Vor evolua avioane și elicoptere aparținând Forțelor Aeriene Române, inclusiv avioanele multirol F-16 cu care a fost recent dotată Armata României, dar și aparate de zbor civile aparținând Aeroclubului României şi Școlii Superioare de Aviație Civilă. Invitaţii speciali ai evenimentului sunt echipele de acrobație aeriană “Extra 300” şi „Iakării acrobați”.

Detaliile actualizate se găsesc pe pagina de internet a academiei, http://www.afahc.ro/ro/afases.html

Puteți consulta programul evenimentului aici

Vă invităm cu drag să participaţi la activităţile desfăşurate în cadrul evenimentului Scientific Research and Education in the Air Force.

Detalii: mihaela.guranda@yahoo.com, 0728278489